diumenge, 23 de febrer del 2014

LLONGUETS

Hola, avui vos deix la receptea dels llonguets. Els vaig fer la setmana passada per primera vegada i ja he repetit. Són molt bons i si se segueix la tècnica per fer-los queden perfectes.

La recepta la va penjar una una fan de la thermomix al grup que té na Margalida Puigserver i jo, que no em pos límits, vaig cercar al youtube l'elaboració per poder fer-los exactes als originals. No em va anar gens malament.

Vos deix la recepta que és de Xavier Barriga i que surt al seu llibre "Pan hecho en casa y con el sabor de siempre"

Aquí la teniu:

-500grs de farina panificable (jo empr la farina de força que venen al Lidl que és aposta per fer pa)
-10 grs de sal
-280 grs d'aigua
-10 grs de mantega
-25 grs de llevadura fresca

Amb aquestes quantitats me'n sortiren 12 de petitons. La segona vegada en vaig fer una recepta i mitja.

1- Pesar l'aigua i reservar
2-Posar al tassó la farina, la sal i la mantega. Mesclar 3min/vel espiga i mentre anar tirant l'aigua i deixar que acabi de pastar.
3- Posar la llevadura dins un tassó amb unes gotes d'aigua i posar-ho al tassó i posar 1 minut/vel espiga.
4-Comprovar que la llevadura s'ha integrat bé i treure sa massa del tassó i fer una bolla i la posam dins un bol amb farina abaix. La deixam reposar a un lloc càlid tapada amb un padaç fins que hagi doblat el seu volum. Més o manco uns 30min.

Ara vos deix la tècnica de com es fan



Quan les tengueu fets, les posau damunt una palangana de forn amb paper de forn abaix. Tapau-los amb un padaç i deixau-los tovar uns 90 min (això dependrà de la temperatura que tengueu a casa)

Encalentiu el forn a 200º i els podeu tenir uns 25-30 minuts. 
Jo en congel i quan en vull les trec i els encalenteixo un poc al forn a 150º turbo. Pareixen recent fets

Aquí vos deix fotos de com les vaig fer
































Animau-vos que no són difícils de fer!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada